Er du sikret på rejsen billigst og bedst muligt?
Skal du ud på en længere rejse, er det vigtigt at undersøge, om du er forsikret tilstrækkeligt, hvis uheldet skulle være ude, mens du er langt hjemme fra.
Det er rart at have tjek på tingene, når man skal ud at rejse, så der bliver mindre at bekymre sig om, så man kan slappe af og nyde ferien.
Der er forskellige grader af forsikring, der går fra basisforsikring til ”super-forsikring”, der dækker næsten alt, så du kan føle dig ekstra tryg på rejsen.
Vi kigger her på et typisk eksempel på rejseforsikring, for at give et bud på, hvordan markedet for rejseforsikringer ser ud pt.
Hvad er en rejseforsikring?
En rejseforsikring vil typisk dække dig på ferierejsen og give dig hjælp 24 timer i døgnet, hvis du fx skulle blive syg eller komme ud for en ulykke.
Der er derudover forskel på en rejseforsikring i forhold til, om du rejser i Europa eller i resten af Verden.
Den europæiske rejseforsikring. Rejser i Europa
En ”Europa-forsikring” vil typisk dække, hvis du bliver hjemkaldt fra ferien, hvis din ferie bliver ødelagt, eller hvis du vil have tilkaldt en pårørende til hospitalet, hvis du skulle være så uheldig at blive indlagt på rejsen. Du er dermed godt dækket indenfor Europa med en europæisk rejseforsikring.
Rejseforsikring uden for EU
Uden for EU gælder det gule rejsesygesikringsbevis ikke, og hjemtransport er ikke dækket af det offentlige.
Der er desuden mange flere forhold, hvor det gule rejsesygesikringsbevis ikke dækker, og du bør derfor forsikre dig med en rejseforsikring, så du kan føle dig sikker, når du skal på ferie uden for Europa.
Rejser du uden for Europa, skal du nemlig være særlig opmærksom. Her gælder helt andre regler, der gør, at du selv skal betale for medicin, læge- eller hospitalsbesøg. Og det er meget dyrt!
Du kan udover ovenstående forsikre dig med en afbestillingsforsikring. Bliver din rejse aflyst pga. sygdom, eller hvis du pådrager dig en skade, er du dækket.
Der er mange forskellige udbydere af rejseforsikringer herhjemme, og som det er tilfældet med de fleste forsikringer, er der mange forskellige tilbud, man kan vælge og vrage imellem, forskellige grader af dækning og priser osv.
Man bør gøre op med sig selv, hvilken dækning, man mener at have brug for, samt hvor mange penge, man vil bruge på en forsikring.
Eksempler på rejseforsikringer
Vi har her fundet et eksempel på en rejseforsikring, så du kan se et lille udpluk af alle de muligheder, du får på det danske marked.
Fx tilbyder nogle selskaber 24 timers lægevagt, så du har mulighed for at snakke med en dansk læge ved at etablere telefonopkald. Her kan du hente hjælp, hvad enten det drejer sig om sygdom eller medicin.
En god tryghed at have, da man ellers kan rende ind i sprogbarrierer, der kan vanskeliggøre din behandling.
Hvad kan en rejseforsikring dække?
Der kan fx også ydes andre former for dækning som disse:
Lægebehandling, medicin, hospitalsophold og gratis hjemrejse.
Derudover er det nogle steder også muligt, som før beskrevet, at få dansk lægehjælp over telefonen, og nogle steder gælder denne ordning også psykologsamtaler og hjælp fra sygeplejersker.
På nettet kan du finde meget mere info. Der er masser af aktører på det danske forsikringsmarked, så du kan sammenligne priser, dækning og betingelser.
Det er nogle steder også nemt at bestille pamfletter hos selskaberne, så du har hele indholdet samlet ét sted – det giver overblik!
Der er med rejseforsikringer dog ikke kun tale om én enkelt form for forsikring. Der er mange forskellige typer af rejeforsikringer, hvad enten du er barn, voksen, osv.
Du kan også få seniorforsikringer for personer over 70 år, samt en stribe andre forsikringer, så du er godt dækket, uanset hvem du er, og hvor gammel du er.
Kig nettet igennem og sammenlign tilbud. Der er masser af nyttig info, og det er godt at have et stort udbud af forsikringsudbydere, så man får et grundlag til at lave en sammenligning af rejseforsikringer.